Politieke Motie 21 – JD congres ALV64 te Groningen

Dit weekend is Politieke Motie 21 aangenomen op het JD congres in Groningen. Een belangrijke stap richting een sociaal-liberaal asielbeleid waar we ons als het goed is vanaf nu verder over gaan buigen. Na een heftig jaar voor PVDA-ers die hun eigen partijleider van illegaliteit een criminaliteit zagen maken, is het mijns inziens tijd voor de Jonge Democraten om met een alternatief asielbeleid te komen. Geen partij beter lijkt mij, dan een jongeren organisatie die eerder al naam maakte met een nieuw pensioenstelsel, de eerste partij is dat een heel hoofdstuk in het partijprogramma wijd aan de ontwikkelingen in de digitale wereld en dat met vooruitstrevende ideeën over het legaliseren en reguleren van softdrugs kwam.

Dit jaar hebben we de eerste stappen al gezet. In november 2012 was er een activiteit omtrent illegaliteit, we liepen mee met Grenzeloos Ontmoeten, aten mee met Grenzeloos dineren (van dezelfde organisatie), brachten eten aan de Vluchtkerk in Den Haag en schreven een stuk over het asielbeleid samen met DWARS voor The Post Online.

Ik hoor graag reacties over deze motie van JD-ers, maar ook van niet JD-ers, kenners, mensen met een mening, eigenlijk iedereen die wat te zeggen heeft over het asielbeleid.

Congresboek ALV64 - Jonge Democraten
Congresboek ALV64 – Jonge Democraten