Parijs Dag 1

Ontdekking van de dag: SoulKitchen
Ontdekking van de dag: SoulKitchen

Sushibar Sun – Chatelet – Parijs

Daar zit ik dan. Rokend, koffie drinkend met een halve liter water en een zonnebril op mijn hoofd. Een kosmopoliet misschien of gewoon een Nederlands schrijfstertje dat graag op pad gaat met een in gebrekkig Frans gekochte ‘Navigo’ zodat ik lekker in de meute kan verdwijnen. Een soort Parijse OV chipkaart zonder dat je hoeft uit te checken (totale verwarring de eerste busrit).

Over een half uurtje heb ik een interview met een activiste van ‘oui oui oui egalite’ een organisatie dat acties organiseert omtrent het homohuwelijk. Ze heeft me op voorhand al uitgenodigd om naar een picknick te komen waar allerlei homoseksuele voetbalteams aanwezig zullen zijn. Een aanbod waar ik uiteraard op in zal gaan.

Het is mij meegevallen hoe snel mensen met je in gesprek willen gaan over waar ze zich mee bezig houden. Langzaam begint mijn twee weken Parijs vol te raken met interviews en afspraken met jonge politici, activisten en kunstenaars. Allemaal zeer bereid hun anderhalf uur lunch met mij te spenderen. Voor het goed, zullen we maar zeggen. En ik ben per uur meer benieuwd wat ik er allemaal over zal schrijven. Misschien is het wel te veel, misschien wil ik wel te veel (no kiddin) of wellicht is het helemaal niet iets nieuws wat ik ga ontdekken, maar is het gewoon heel leuk om zelf mee te maken.

We gaan het zien. Of nou ja, ik ga het zien en jullie gaan het lezen. Iedere dag zal ik kort berichten over mijn twee weken durende bezoek aan Parijs met De Buren en uiteraard hoor ik graag of jullie ook nog vragen hebben voor mij die ik hier wellicht kan stellen.

Nu, ik ga mijn metro pakken naar Pere Lachaise en jullie gaan van me horen!

Liefs