Parijs Nacht 5 & Dag 6 & Nacht 6

Bibliotheek – Maison Bierman-Lapotre – Cité Universitaire – Parijs

Niet dat ik echt door deze dag heen heb geslapen (hoewel ik daar misschien verstandig aan had gedaan) pak ik deze twee momenten even samen. Nacht 5 hield namelijk voornamelijk in dat ik heb bijgeslapen als een baby. Kwijlend en badend in het zweet werd ik wakker. Een week Parijs gaat je niet in de koude kleren zitten: Dat is indrukwekkend en ik ben maar een kleinig meiske.

Dag 6 stond dus voor mij in het teken van een poging wagen rust te houden. Ik vind dat ronduit ingewikkeld. Er stroomden namelijk naarmate de dag vorderde enorm veel goeie plannen binnen. Hippe marktjes met vintage kleren, goeie musea die gratis toegankelijk waren precies en alleen die zondag en voorstellen om naar de film te gaan. Al met al dus een kutdag om vooraf te hebben besloten nee te zeggen. Geen eitje, maar het is me deels gelukt.

Het voetballen, tienen om precies te zijn, kon ik niet weerstaan dus mijn dag begon met een intensief uur hooghouden. De spierpijn van de dagen ervoor was verzengend aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. De rest van de dag heb ik mijn lievelings gekeken: Borgen en tussendoor mijn blog bijgewerkt.

De avond eindigde zoals bijna iedere avond, met een sigaretje op de trap die ik zeer verstandig snel verruilde met mijn bed.
Ook in Parijs moet je soms binnenblijven. Zelfbehoud heet dat dan. Rustig aan doen, terwijl de stad je om de oren vliegt, de interessante conversaties voor het oprapen liggen en het avontuur in welke vorm dan ook verleidelijk knipoogt.

Dag 7 ga ik echt wel alles uithalen wat er in zit.