De eerste weken…

De eerste weken…

“Waarom dan toch Ayla!?”

Met grote vraagtekens in de poppetjes van zijn ogen kijkt een mede D66 lid mij aan. Het ongeloof druipt van hem af.

“De provincie?!”

Ja. De provincie. Je zal er maar vol van zijn. Het is alsof ik onverwacht zwanger ben: Is het wel gepland? En:

– Weet je waar je aan begint?
– Heb je enig idee hoe je dit gaat combineren?
– Waarom de provincie?
– Wie is de vader?

Het is gepland dames en heren. Ik weet niet waar ik aan begin, maar heb wel een duidelijk vermoeden. Het combineren met mijn studie zal weinig problemen opleveren. Vergaderingen plannen overdag zal soms wat puzzelen worden, maar nog deze week heb ik daarover een overleg op de Universiteit. De vader van dit idee is een samenloop van omstandigheden.

Met veel plezier en eigenlijk met steeds meer plezier beantwoord ik de vragen. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik nu al enorm blij ben met mijn kandidering. Waarom? Dat kan je de komende weken lezen en zien. Samen met Tessa Kuipers, grafisch ontwerpster, ga ik op zoek naar wie en wat Ayla & Politiek is en hoe dat er uit ziet. In tekst, maar vooral ook in beeld.

Ayla =