Waarom Statenleden zijn om op te vreten!

We zijn om verliefd op te worden. Provinciale Statenleden en kandidaat-statenleden. Op 18 maart 2015 kies jij de jouwe en De Speld heeft het al goed in de gaten: we zijn om op te vreten!
Allereerst omdat we gemaakt zijn voor bestemmingsplannen… en dat is natuurlijk al een pluspunt op zich. Welke kandidaat past in jouw bestemmingsplan?

Statenleden zijn om van te houden omdat:

We weten waar je huis woont, je fiets fietst, je werk werkt en het liefst ook nog hoe je van de ene plek naar de andere plek gaat en het interesseert ons ook nog eens mateloos.

We kunnen verzanden in details maar het volgende moment op compleet abstract niveau besluiten nemen.

We staan voor alle burgers klaar, zelfs als ze ons niet eens zien staan.

We kiezen de Eerste Kamerleden, zonder al te veel moeite, het liefst met een rood potlood.

We zijn vaak wat wijzer, omdat dat komt met de jaren en tsjah… de meeste van ons staan aan de beste kant van de 45.

We willen het liefst zo transparant mogelijk te werk gaan, maar weten vaak niet hoe.

Statenleden zijn om op te vreten. Interesseren zich in cultureel erfgoed, ruimtelijke ordening, infrastructuur en mobiliteit en het liefst houden ze rekening met sociale veiligheid, verkeersveiligheid, bomen, dieren, geluidsoverlast en gezondheid en leefbaarheid… Wat een dromers! Wat een idealisten! Wat een bestuurders!

Op 18 maart mag jij kiezen welk Statenlid jouw stem het beste representeert en vaak is hij of zij nog bereikbaar ook en zo niet… dan zorgen ze voor een mooie route die dat mogelijk maakt.